Skip to content

Sloepen

 
roeien_a
roeien_c
roeien_b

 

 

 

 

 

 

In de spaarzame vrije uren is Simon ook nog met hout bezig, namelijk het sloeproeien vormt voor hem een uitdaging en ontspanning en hij leeft zich hierin ook weer helemaal uit.

Dankzij zijn roei-ervaring ontwikkelde Simon vd Hoek een roeiriem die ruimschoots berekend is op de krachten die deze moet doorstaan. Een optimaal rendement van iedere slag en gemaakt van diverse soorten ijzersterk hout kenmerken deze koning onder de riemen!

Onze riemen worden verlijmd uit 3 lagen Oregon of 2 lagen Oregon met 1 laag Red Cedar, het handvat is van Mahonie en wordt wigvormig verlijmd in de steel met een lengte van 75 cm. Het blad is van Red Cedar met langs de zijkanten een latje van Mahonie ter bescherming van het Red Cedar. Ook het leer ter bescherming van de riem in de dol kan tegen meerprijs worden meegeleverd bij een set nieuwe riemen.

Verder heeft de bolling van het blad een straal van 750 mm, welke is bepaald door de HT-commissie. De riemen van Simon vd Hoek voldoen volledig aan de laatste HT-eisen. Nieuw te bouwen riemen worden dan ook uitsluitend volgens dit HT-reglement gebouwd en zoals u aan de foto`s kunt zien heeft al een groot aantal ploegen zo'n excellente set riemen in gebruik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar